Vloerverwarming onder een houtenvloer

Vloerverwarming

Houten- en laminaatvloerdelen op Vloerverwarming? Houten parket vloerdelen kunnen prima gelegd worden op een beton vloer met een vloerverwarmingssysteem. Het vloerverwarmingssysteem moet dan wel bestaan uit verwarming dmv warm water door buizen in de betonvloer te laten stromen. Er zijn uiteraard een aantal zaken waar op gelet moet worden. Omdat vloerverwarming een warmte bron is moet goed opgelet worden op de temperatuur die de betonvloer aan het oppervlakte maximaal mag worden. Dit is 27 graden Celcius. De installateur moet deze maximale warmte afzekeren. Daarnaast moet bij het gebruik door de klant gelet worden op een aantal gebruiksvoorschriften. De belangrijkste zijn dat het regelen van de temperatuur altijd geleidelijk en niet in 1 keer te veel moet verhoogd of verlaagd. ’s Nachts laat u de temperatuur op de zelfde temperatuur staan als overdag. Dit is rendement technisch het verstandigst. Vloerverwarming geeft een zeer aangename warmte afgifte die niet goed te vergelijken is met radiatoren. Er zijn vaak veel vragen over het regelen van de warmte. In de praktijk blijkt het zeer makkelijk in gebruik en zeer aangenaam. Klik hier voor meer tips.
– sfeer in huis houten vloer
– warmte dus comfortabel
– straks uiterlijk door ontbreken van radiatoren
– Lager energieverbruik door lage temperaturen in het verwamingssysteem.
– Te gebruiken met een zonneboiler

Heeft u vragen over vloerverwarming? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan..

De Rc-waarde van een houten vloer geeft het warmte-isolerend vermogen of de warmteweerstand van een houten vloer weer. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance) van de gehele vloerconstructie (c = construction). Een dikke vloer met een hoge Rc-waarde zal meer weerstand geven dan een dunne vloer met een lage Rc-waarde.?Een hoge Rc-waarde betekent dat de houten vloer goed isoleert, waardoor de stookkosten hoger zijn, omdat de warmte van de vloerverwarming meer moeite heeft om aan de oppervlakte te komen.

Ook het warmte effect en de opwarmtijd zullen bij een dikke houten vloer minder rendement opleveren. Voor het realiseren van een houten vloer met vloerverwarming voor het hoogste rendement adviseren wij?u om langs de showroom te komen voor meer informatie.

Protocol vloerverwarming

-Bij natte systemen (buizen in cement/beton/anhydriet) dient de dekvloer minstens 6-8 weken te drogen c.q. uit te harden alvorens te starten met verwarmen.
-Bij droog bouw systemen kan je binnen 24 uur gewoon het systeem starten en gelijk beginnen met de montage van de parketvloer.
-Uiteraard dien je tijdens de montage de vloer niet te verwarmen.
-De ondervloer mag bij vloerverwarming een lager maximum vochtgehalte bevatten
Cement dekvloer: 1.8%
Anhydriet dekvloer: 0.3%
Opstoken van de vloerverwarming, voor het aanbrengen van de parketvloer
-Het water van de vloerverwarming verwarmen tot 20?C.
-Gedurende vijf achtereenvolgende dagen de temperatuur van het water verhogen met telkens 5?C per dag tot de maximale oppervlakte temperatuur van 27?C of een watertemperatuur van 45?C.
-Deze temperatuur van het water van de vloerverwarming verlagen met 5?C per dag tot 20?C.
-Tijdens het stookseizoen de temperatuur van de vloer en het water constant houden en geen nachtverlaging toepassen.
-Schommelingen in de temperatuur zo klein mogelijk houden en in elk geval zeer langzaam laten optreden.

Redement vloerverwarming

Vloerverwarming kan alleen bij houten vloerafwerkingen die hoogstens 18 mm dik zijn. De warmteweerstand van de vloerafwerking zelf mag voor bijverwarming hoogstens 0.18 m?K/W en voor hoofdverwarming 0.14k/W bedragen. Anders wordt de warmteoverdracht van het oppervlak te laag.

Voordelen vloerverwarming

– sfeer in huis houten vloer
– warmte dus comfortabel
– straks uiterlijk door ontbreken van radiatoren

– Lager energieverbruik door lage temperaturen in het verwarmingssysteem.
– Te gebruiken met een zonneboiler

Heb je vragen over vloerverwarming of houten vloeren? Neem eenvoudig contact?met ons om een afspraak in te plannen! Wij beantwoorden al je vragen en geven je graag advies over de mogelijkheden op basis van jouw woonsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *